Voor (voormalig) geüniformeerden

Dat je op deze pagina terecht bent gekomen zegt wat over je behoefte aan verandering in je huidige manier van leven. Wat moedig dat je deze stap hebt genomen!

We doen het samen

Als ervaringsdeskundigen weten wij hoe lastig het is om zelfstandig stappen te zetten. Het PTSS leefstijlplan wordt daarom gemaakt en uitgevoerd vanuit verbondenheid en buddyschap; je doet het samen.

Er wordt gewerkt met een op maat gemaakt plan vanuit jouw huidige situatie die in stappen toe werkt naar de gewenste situatie. Zo maken we de weg naar jouw betere kwaliteit van leven zo laagdrempelig mogelijk.

Waarom een PTSS leefstijlplan voor geüniformeerden?

Als (voormalig) geüniformeerde weten wij waar je vandaan komt en wat je hebt meegemaakt. Er is niets zo frustrerend als het gevoel hebben dat de ander je niet begrijpt. Er is niets zo frustrerend als dat je het gevoel hebt dat de ander je niet begrijpt. De burgerwereld en de geüniformeerde wereld kunnen heel ver uit elkaar liggen.

Je zit niet te wachten op zoetsappige uitspraken of halfbakken aanmoediging. Je wil gewoon iemand die duidelijk is, het recht voor z’n raap zegt en er geen doekjes om windt. Vandaar een PTSS Leefstijlplan voor (voormalig) geüniformeerden door een voormalig geüniformeerde.

Zijn deze klachten voor jou herkenbaar?

Dit zijn onder andere de klachten van onze deelnemers.
$

Klachten door trauma’s of posttraumatische stressstoornis (PTSS).

$

Klachten als somberheid, angsten, depressie en onzekerheid

$

Je voelt je opgebrand en hebt geen energie meer

$

Je kan snel boos worden, veel angst ervaren of veel stress hebben.

Heb jij andere klachten die niet in dit lijstje staan? Neem dan gerust contact met ons op om te zien hoe we je toch kunnen helpen.

Dit levert het PTSS leefstijlplan jou op

Het volgen van jouw PTSS leefstijlplan zorgt ervoor dat je weer een positieve lijn gaat oppakken waardoor vele voordelen gaan ontstaan. Zo zal je onder andere ervaren:

  • Neen verbetering van conditie en kracht
  • Nminder spanning en stress
  • Neen betere nachtrust
  • Ndat je voor gezondere eetgewoontes kiest
  • Ndat je een gezonder gewicht krijgt

Door deze positieve effecten ontstaan er vele bijkomende voordelen wat maakt dat je veel meer kwaliteit van leven gaat ervaren.

Zo gaan we te werk

j

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor begeleiding via Stichting Ufit? Dat kan via ons contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk telefonisch of per mail contact met je op. 

Kennismaken

Na je aanmelding nemen wij contact met je op. Wij gaan dan onderzoeken hoe wij jou kunnen helpen en ondersteunen.

Aan de slag

Na de intake gaan wij jou koppelen aan een leefstijltrainer bij jou in de buurt. Daarna gaan wij zo snel mogelijk met jou aan de slag.

Bron: “Collectie Nederlands Instituut voor Militaire Historie”

untac cambodja

“Door het PTSS leefstijlprogramma van Ufit ben ik 10kg afgevallen en durf ik alleen naar de sportschool.”

Veelgestelde vragen

Waar vindt de begeleiding of de uitvoer van het plan plaats?

De coaching wordt steeds bij jou thuis, of in jouw directe omgeving, uitgevoerd. We vinden het belangrijk dat je in een veilige en voorspelbare omgeving kunt ontwikkelen. De benodigde materialen brengen wij mee naar jouw locatie.

Hoe ziet het sport- en bewegingstraject eruit?

Samen met je begeleider stel je doelen op om te werken aan conditie- en krachtopbouw. Het trainingsplan is persoonlijk en wordt aangepast op jouw huidige fitheidsniveau. De training is afwisselend en bestaat bijvoorbeeld uit grondoefeningen, trainen met gewichten, maar ook het uitoefenen van allerlei sporten, zoals hardlopen, mountainbiken en tennis. De training vindt plaats in je eigen leefomgeving. Je coach traint met je mee, het is een buddytraining, De trainingsmaterialen worden meegenomen en verzorgd door Ufit. Het resultaat van jouw trainingsplan is dat je uiteindelijk zelfstandig je bewegingspatroon in stand kan houden.

Hoe ziet het voedingsplan eruit?

De start van het maken van het voedingsplan is om inzage te krijgen in je huidige voedingspatroon. Hierna wordt er geïnventariseerd of en waar in het voedingspatroon gezondere en voedzamere keuzes mogelijk zijn gericht op stress vermindering.

Het voedingsplan wordt aangepast op de vraag. Is er behoefte aan een weekmenu, aan samen koken, aan begeleiding bij het inkopen van de voedingsmiddelen?

Stapsgewijs wordt er een groeiproces ingezet met als resultaat een gezondere energiebalans en een gezonder gewicht. Je kunt uiteindelijk zelfstandig een gezond voedingspatroon in stand houden.

Wat moet ik mij voorstellen bij stressregulatie?

Het derde onderdeel van het leefstijlplan bestaat uit het krijgen van grip op jouw stressklachten. Jouw leefstijlcoach geeft lichaamsgerichte oefeningen. Deze oefeningen bestaan onder andere uit ademhalingsoefeningen en uit verschillende ontspanningsoefeningen.

Het resultaat van het uitvoeren van dit onderdeel van het plan is dat je minder stress zult ervaren. Bovendien ben je zelf in staat opgelopen spanning waar te nemen en te verminderen.

Zijn er voorwaarden om het programma te kunnen volgen?

Om aan het programma mee te kunnen doen, vragen we ook wat van jou. Een voorwaarde vanuit Ufit is dat je klaar moet zijn om (met hulp uiteraard) je leefstijl aan te pakken. Je moet genoeg intrinsieke motivatie hebben om aan de slag te gaan en nieuwe gewoontes aan te leren. Dit vraagt een investering van energie en tijd die je bereid moet zijn te maken.

Hoe ziet het aanmeldingstraject eruit?

Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld, neemt een van onze teamleden contact met je op. Je kunt op het formulier aangeven of je het contact graag via de mail of telefonisch wilt hebben. In het contactmoment vertellen we je graag meer, en kan je al je vragen bij ons kwijt. Als je interesse hebt om een leefstijlplan om maat te laten maken dan komt een van onze teamleden uit jouw regio bij jou thuis om kennis te maken en een intake te doen. Vervolgens wordt er aan de hand van jouw informatie een plan opgesteld die past bij jouw vraag en jouw behoefte.
Secured By miniOrange