Het verhaal van Maria

03 maart 2022

Stichting Ufit heeft mij geholpen met durven dromen!

Ik heb Bart leren kennen bij ARQ centrum ’45 in Oegstgeest. Ik was daar in behandeling vanwege mijn heftige (chronische) PTSS.

Nadat Bart voor zich zelf is begonnen als psychomotorisch therapeut ben ik bij hem in behandeling gegaan. De klik die ik met Bart had werkte voor mij heel goed. Hij was in staat om net dat zetje extra te geven waardoor ik opnieuw leerde mijn grenzen te verleggen. Dat maakte dat ik door ging bij Bart in zijn praktijk Rendez Vous. Door zijn ‘groene’ hart weet hij goed verbinding te maken met mijn ‘blauwe’ hart.

Politie

Ik ben al ruim 20 jaar werkzaam bij de Nederlandse politie en tijdens mijn werk heb ik PTSS opgelopen. Ik kon eigenlijk niks meer en zag het leven somber in. Al die “gevaren” buiten kon ik niet handelen, dus ik sloot mijzelf op.

Na een intensieve behandeling bij C45 en vervolgens bij Bart individueel ben ik nu weer instaat om de meeste dagelijkse dingen te doen zoals boodschappen doen, koken, kinderen naar school brengen en als alles klopt op een dag kan ik met mijn gezin naar de dierentuin of pretpark. Ook mijn gezondheid is er op vooruit gegaan. Ik drink nu nauwelijks meer alcohol, ik heb het niet meer nodig om mij te verdoven. Voor mij en mijn gezin betekent dat de wereld! Ik kan weer mama en vrouw van zijn;)

Doorzetten

En voor mijn toekomst zet ik, samen met Bart, door om mijn grenzen te verleggen zodat ik alles eruit kan halen wat erin zit. Ik ben nog niet klaar en hard aan het werk in het aanpassen van mijn leefstijl onder begeleiding van Bart. Daarnaast ben ik ook nog onder behandeling in zijn praktijk met als doel de nabijheid van anderen te leren verdragen.

Ik heb voor mezelf nieuwe doelen gesteld waarvan ik dacht dat het niet haalbaar zou zijn. Toch ga ik steeds meer vertrouwen krijgen in mezelf en het behalen van deze doelen. Ik durf weer te dromen van een toekomst waarin ik mij vrij voel van mijn chronische PTSS. De tattoo staat voor mij symbool voor ‘hernieuwd durven dromen’. Als een blijvende herinnering en aanmoediging vastgelegd op mijn rug.

Veel groeten! Maria.

Maria is een gefingeerde naam. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Steun Stichting Ufit

Met jouw hulp kunnen we al deze oud geüniformeerden de hulp geven die ze verdienen.

Secured By miniOrange