Het verhaal van Maaike

03 maart 2022

Ufit heeft mij geholpen met mijn herstel.

Stap voor stap voel ik de veranderingen in mijn leefstijl. Ik durf en kan weer!
Door ingrijpende gebeurtenissen tijdens mijn werk als politieagente heb ik PTSS opgelopen. Buiten mijn werk ben ik partner en moeder. Het trauma, de spanningen en angsten veroorzaakten dat ik mezelf en mijn gezin dreigde kwijt te raken. Het liefst deed ik de deur dicht en sloot ik de gordijnen voor het leven. Het voelde, destijds, als een donkere put waarin ik steeds verder wegzakte.

Spanning en regulatie training.

Eén van de programma’s die op mijn pad kwam, was de spanning –en regulatietraining waar Bart mij in begeleid heeft. Door spanningen, angsten, en eigen grenzen visueel te maken, lukte het mij om steeds meer de regie terug te krijgen over mijn eigen leven. Tijdens momenten in het programma werd mijn gezin ook betrokken. Hierdoor ontstond begrip en met name weer verbinding. Ik ben er van overtuigd dat het betrekken van het gezin in mijn situatie van essentieel belang is geweest in de stappen die ik heb mogen maken.

@Home begeleiding.

Hetgeen wat Stichting Ufit beoogd is een persoonlijke begeleiding die naar deelnemers thuis komt. Ik ben er zeker van dat deze benadering ontzettend goed kan zijn in het ondersteunen van lotgenoten. Ik spreek uit ervaring dat het ontzettend lastig is om alles wat veilig voelt (bijvoorbeeld je eigen thuis) te verlaten om daarbuiten iets aan te gaan. Een deskundige die de eerste handreiking doet door naar jou toe te komen kan zoveel betekenen in het proces! In die eerste stap.

Weer naar buiten.

Nu durf ik te stellen dat ook het aanpassen van mijn leefstijl bij heeft gedragen aan mijn herstel. Ik sport alweer twee jaar in een ‘small group’ training met een persoonlijke warme begeleiding. Hierdoor voel ik fit en energiek. Dit geeft me de kracht om sommige spanningen of confrontaties weer aan te gaan. Ik durf en kan weer!

Ik gun mijn lotgenoten deze warme en persoonlijke begeleiding van harte toe om, in kleine stapjes, het leven weer aan te gaan!

een kast vol
Het door Maaike geschreven boekje Een kast vol is een handreiking voor gezinnen waarbij een van ouders kampt met PTSS. In het boekje wordt aan de hand van een metafoor PTSS en het effect erop uitgelegd op een laagdrempelige en kindvriendelijke manier. Klik op de foto om naar de site ven ‘een kast vol’ te gaan.

Steun Stichting Ufit

Met jouw hulp kunnen we al deze oud geüniformeerden de hulp geven die ze verdienen.

Secured By miniOrange