Over Ufit

Help mee en doneer nu

Wil je ons steunen? Alle hulp is welkom!

Ons verhaal

Waarom is Ufit opgericht en wat is onze missie?

Wat doet Ufit?

Wie helpen wij en waarom is het zo belangrijk.

Ons verhaal

Op weg naar herstel

De naam Ufit komt voort uit een samenstelling van uniform en fit, maar geeft ook weer wat het resultaat van de stichting is: u wordt weer fit. Drijvende kracht achter en bestuurder van Ufit is Bart van Arensbergen. Als oud-marinier en veteraan heeft Bart aan den lijve ondervonden hoe het is om plotseling thuis te komen zitten. Vanwege lichamelijke problemen was het voor hem niet mogelijk terug te keren bij het Korps Mariniers en moest hij op zoek naar een nieuwe invulling van zijn leven.

Over Bart

Na zijn diensttijd heeft Bart de opleiding tot Psychomotorisch Therapeut (PMT) gevolgd en heeft hij vele jaren gewerkt bij Centrum ’45, waar hij therapie gaf aan voormalig geüniformeerden van defensie en politie. Het dagelijks meekrijgen van de verhalen van deze mensen en zijn eigen ervaringen in de lastige periode na zijn diensttijd, wakkerde de behoefte aan om meer voor deze doelgroep te kunnen betekenen.

Na zijn jaren bij Centrum ’45 is Bart een eigen praktijk gestart waar hij verschillende doelgroepen therapie geeft en helpt weer grip te krijgen op hun leven.

stichting ufit bart van arensbergen op uitzending
bart tijdens deTAR

Mijn missie

Het is mijn missie om mijn levenservaring en opgedane kennis om echte hulp voor diegenen die dit het hardst nodig hebben. Door mijn werkervaring begrijp en spreek ik de taal die nodig is om deze specifiek doelgroep in beweging te krijgen naar een gezondere toekomst.

Mijn visie

Door mijn persoonlijke en professionele ervaring heb ik aan den lijve mogen ervaren dat veranderingen in mijn leefstijl en die van anderen echt kunnen helpen op weg naar een gezondere toekomst. Sport, voeding en spanningsregulatie hebben los van elkaar maar weinig impact. Samen vormen deze drie basisvoorwaarden een stevig fundament voor herstel.
Wat doet Stichting Ufit

Stichting Ufit geeft weer toekomstperspectief

Onze helden met klachten zitten vaak thuis zonder toekomstperspectief. Hun hele gezin lijdt daaronder en raakt het contact met hun omgeving kwijt.

Met onze hulp brengen wij ze weer in beweging, terug in de maatschappij. Onderweg naar een toekomst met perspectief.

Deze helden verdienen het om geholpen te worden. Alleen met extra hulp gaat het lukken. Voor deze doelgroep en hun gezinsleden is het ‘alle hens aan dek’. Zij kunnen alle specialistische hulp gebruiken.

Doelstellingen van Ufit

Het doel van Stichting Ufit is om de leefstijl van de getraumatiseerde (voormalig) geüniformeerde hulpverleners en NGO medewerkers in het Koninkrijk der Nederlanden en haar bijzondere gemeentes te verbeteren met een programma aan huis dat zich richt op het verbeteren en versterken van de fysieke en mentale gezondheid. Door het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid voelen deelnemers zich sterker en gezonder en kunnen ze de uitdagingen in het leven beter aan, waardoor ze zich weer onderdeel van de samenleving voelen in plaats een toeschouwer.

Is Stichting Ufit een door het CBF erkend goed doel?

Op dit moment is de CBF erkenning in aanvraag.

Heeft Stichting Ufit een ANBI-status?

Ja! Stichting Ufit heeft een ANBI-status.

Het PTSS leefstijlplan

Een op maat gemaakt plan, gericht op sport, voeding en stressregulatie, waarmee we proberen om de leefstijl van (voormalig) geüniformeerden en NGO medewerkers met klachten op alle vlakken te verbeteren.

Ufit voor zorgprofessionals

Merk jij dat jouw client vastloopt in zijn of haar behandeling? En denk jij dat door extra ondersteuning jouw client een betere kans maakt op herstel? Neem dan contact op met ons. Dan onderzoeken wij samen hoe wij jouw client verder kunnen helpen.

Maak kennis met

Het team van Ufit

Stichting Ufit bestaat uit een prachtig multidisciplinair team van professionals en ervaringsdeskundigen met ervaring in psychologie, beweging en gezonde leefstijl. Samen zetten zij zich met veel passie in voor de missie van Ufit.

E

Bekijk vacatures

ufit bart arensbergen

Bart van Arensbergen

Oprichter/voorzitter

frank ufit

Frank Durand

Penningmeester

Kyra Cornelissen

Founder

Ginger Fernandes

Virtual assistent

taco ufit

Taco

Personal trainer

marjolein ufit

Marjolein

Voedingsconsulent

Maak kennis met

De trainers van Ufit op locatie

zefanja leasa ufit

Zefanja Leasa

Trainer op locatie

kim haverkate ufit

Kim Haverkate

Trainer op locatie

Joey Staffhorst

Joey Staffhorst

Trainer op locatie

Steun Stichting Ufit

Met jouw hulp kunnen we al deze (voormalig) geuniformeerden en NGO medewerkers de hulp geven die ze verdienen. Wordt vrijwilliger, doneer of lees wat wij bereiken met het leefstijlplan. 

Secured By miniOrange