Voor NGO medewerkers

Lotgenoten contactdag en het PTSS leefstijlplan

Aanbod voor NGO medewerkers

 

Door ervaring weten wij hoe belangrijk het is om contact te hebben met lotgenoten. Collega’s die jouw verhaal herkennen en erkennen. Forthglobal (sponsor en samenwerkingspartner) ‘safety and security trainer’ voor NGO medewerkers signaleert een toename traumatische ervaringen door werk gerelateerde ervaringen van hun trainees. Forthglobal heeft geheel belangeloos Stichting Ufit benaderd voor het opzetten en organiseren van een lotgenoten contactdag. Her- en erkenning is heel belangrijk onder lotgenoten, dit werkt vaak helend.

Lotgenoten contactdag

Her- en erkenning staan centraal op deze lotgenoten contactdag. Ook wordt er aandacht besteed aan een gezondere leefstijl bij PTSS gerelateerde klachten

Hoe ziet het dagprogramma eruit?

Op deze dag zijn er een drietal groepsbijeenkomsten (8-12 personen) met een eigen thema. ‘Share and Care’, psychomotorische re-scripting oefeningen en een spanning regulerende activiteit. Ook zal er een gezamenlijke (PTSS leefstijl) lunch zijn. Tijdens de afsluiting van de dag is er de mogelijkheid tot een kort individueel gesprek om een eventuele hulpvraag te onderzoeken. Ook zal er ruimte zijn om de behoefte uit de doelgroep verder te specificeren. Binnenkort een update met het volledige dagprogramma. 

Wat is de locatie?

De lotgenoten contactdag zal plaats vinden op Landgoed de Zonheuvel te Doorn (https://landgoedzonheuvel.nl/).

Wanneer vindt deze dag plaast?

Op 24 maart, 30 juni, 29 september en 8 december 2023 vind de lotgenoten contactdag plaats. Het doel is om ieder kwartaal één lotgenoten contactdag te organiseren. Als blijkt dat er meer nodig is dan schalen wij op.

Hoeveel kost het?

Op dit moment kunnen wij daar nog niets over zeggen. Een update volgt zo snel mogelijk.

Hoe kan ik mij inschrijven?

U kunt zicht inschrijven middels het onderstaande inschrijfformulier. Indien u meer informatie wenst dan kunt u ook dit formulier gebruiken. 

Waarom een lotgenoten contactdag voor NGO medewerkers?

Als ervaringsdeskundigen en trainer NGO medewerkers weten wij waar je vandaan komt en wat je hebt meegemaakt. Er is niets zo frustrerend als dat je het gevoel hebt dat de ander je niet begrijpt. De burgerwereld en de NGO wereld kunnen heel ver uit elkaar liggen.

Je zit niet te wachten op zoetsappige uitspraken of halfbakken aanmoediging. Je wil gewoon iemand die begrijpt waar het over gaat, duidelijk is, het recht voor z’n raap zegt en er geen doekjes om windt. Vandaar een lotgenoten contactdag voor NGO medewerkers.

samenwerken

NGO lotgenoten contactdag en het PTSS leefstijlplan, hoe zit dat?

In samenwerking met Forthglobal organiseren wij de NGO lotgenoten contactdag. Dit is ontstaan uit de behoefte van het werkveld. Naast dat wij Her- en Erkenning heel belangrijk vinden denken wij dat ons speciale PTSS leefstijlplan ook goed zou kunnen aansluiten bij jouw behoefte om op een gezonde wijze te leren omgaan met spanning ter plaatse of na afloop thuis.

Herken jij deze klachten?

Dan is het PTSS leefstijlplan ook wat voor jouw!

 • Stress klachten in en buiten en veld?
 • Sombere gedachten?
 • Gevoel van machteloosheid?
 • Overmatig alcohol en of drugs gebruik?
 • Thuis moeilijk kunnen aarden?
 • Opvliegendheid in verschillende situaties?

 

 

Inschrijven of meer informatie?

Laat dan hieronder je gegevens achter. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om je meer te vertellen over het aanbod en de mogelijkheden.

  Telefoonnummer

  Ngo achter bureau wereld
  Secured By miniOrange